гр. Велико Търново
ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"

Английски език

Обучението по английски език предоставя възможности на учениците за:

 

-успешно полагане на изпитите CAE и Proficiency за продължаване на образованието във висши учебни заведения в чужбина;

-провеждане на билингвално обучение по общообразователните предмети: химия, биология ;

- осъществяване на езикова практика в англоговорящи страни – членки на ЕС.

КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕГ

На националния кръг на олимпиадата по английски  език, проведен на 12.03.2016 г.

в Национална Априловска гимназия, гр. Габрово

 Място            Име                         Брой точки

10 клас

7       Виктория Добринова Колева                     89

13     Владимир Росенов Георгиев                      88

      Олимпиадата по английски език, организирана от МОН, е със най-масово участие в цялата страна за ученици, изучаващи английски език като първи и като втори чужд език от 8-ми до 12-ти клас. От Езикова гимназия за учебната 2015-2016 година бяха класирани 20 ученици за областен кръг като само двама бяха допуснати до националния кръг, проведен на 13.03.2016 в гр. Габрово: Виктория Колева от Xа клас, класирана на 7-мо място с 89 точки и Владимир Георгиев от Xв клас, класиран на 13-то място с 88 точки. Те бяха и единствените, класирани за национален кръг от Велико Търновска община, и представиха Езикова гимназия достойно!

      Като асоциирано училище към Longman Schools, Езикова гимназия участва в състезанието по английски език, организирано от Pearson Longman. В трите нива А2, В2 и С1 взеха участие 32 ученици. Сертификат за доброто си представяне в националния кръг получиха: Мартин Владимиров от VIIIа клас за ниво А2, Виктория Колева от Xа клас за ниво В2, Владимир Георгиев от Xв клас за В2, а Емилиян Миланов от XIв клас се класира на второ място в нациналния кръг в ниво В2.

      Учениците по английски език постигнаха добри резултати и в състезанието по „Творческо писане” като в националния кръг участваха двама ученици от общо 19 участници, а това са: Надежда Садинова от IX клас и Племен Марков отXII клас.

Участие на международен конкурс по ораторско майсторство

Английски език

 Нашата участничка е ТРАЯНА ВЛАДИМИРОВА - ученичка в 11 клас на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново и учи в паралелка с английски и немски език.Траяна е спечелила това право, след като 25.03.2011 е взела една от двете награди в националния конкурс по ораторско майсторство на английски език провел се в град София. Състезанието, на което момичето ще мери сили със свои връстници от целия свят, е под егидата на английската кралица Елизабет.„Думите не са достатъчни” е била общата тема на националния ораторски конкурс. Всеки участник е имал право да конкретизира своя тема и да подготви петминутна реч на английски език. „Аз избрах да говоря върху темата „Делата говорят по-силно от думите”, защото съм убедена, че това е точно така. И говорих за световния мир и за това как думите и делата на хората се отразяват върху него. Според правилата, след като изнесох речта си, трябваше да отговарям на въпросите на публиката и на журито, и тези мои отговори също бяха важни за оценката”, разказва Траяна. Тя е била оценявана от културния аташе на САЩ у нас Шери Кенесън-Хол и от председателя на Британския съвет Питър Аштън.

 

30 ученици от цяла България са били допуснати до финалния кръг в София. От тях само двама са получили правото да представят България в Обединеното кралство. Темата за речта за международния турнир е същата. „Но има и една малка подробност. По тази тема ние ще се състезаваме само на първия етап. След това, 15 минути преди да започне вторият, ще получим друга тема и ще имаме само няколко минути да се подготвим. По непознатата тема ще трябва да говоря три минути”, разказва Траяна за правилата на състезанието.

Желаем на нашата ученичка успех и реализиране на мечтите!

Второ място в национално състезание

Английски език
      Единадесетокласничката Александра Шишкова от ЕГ”Проф. д-р Асен Златаров”зае второ място на националното двуезично състезание. Конкурсът е уникален, защото в него учениците се състезават на два езика. Правилата задължават учениците да слушат на втория език, който учат, а да отговарят и пишат на този, който са избрали за първи. 150 ученици от област Велико Търново участваха в състезанието, което тази година беше на всички езици, които се изучават в училищата. От тях само Александра успя да стигне до националния кръг катосе е състезава на английски и френски език. Отличното представяне на нашата ученичка и високото класиране дават възможност на Александра да получава едногодишна стипендия за талантливи деца на Министерството на образованието, науката и младежта.

Първо място на областен фестивал на детски и юношески театри на английски език

Английски език

    

       Възпитаници на ЕГ завоюваха първо място на областния фестивал на детските и юношески театри на английски език, който се проведе на 11.02.2011г. В журито участваха представител на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", представител на Оксфорд център за Велико Търново и представители на РИО гр. Велико Търново. Всички в публиката останаха впечатлени от представянето и перфектния английски на нашите участници!

 

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.