гр. Велико Търново
ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"
ЗЛАТАРОВЦИ - 60 ГОДИНИ ЗАЕДНО!

Тържествен празничен спектакъл

„Златаровци – 60 години заедно!“

кадри

ЗЛАТАРОВЦИ - 60 ГОДИНИ ЗАЕДНО!
ЗЛАТАРОВЦИ - 60 ГОДИНИ ЗАЕДНО!

ТЕАТЪР

Какъв човек – усмивка и сърце!

Какво сърце – голямо и човечно!

На 25 февруари в Голямата зала на Община Велико Търново учениците от гимназията представиха пиеса, посветена на живота на нашия патрон. Постановката е част от програмата, посветена на 134 години от рождението на професор Златаров и 60 години от създаването на гимназията. „Какъв човек – усмивка и сърце! Какво сърце – голямо и човечно!“ е биографичен разказ за живота и творчеството на бележития учен, писател, публицист, общественик.

„За младите хора великите българи са недостижими, а всеки един от нас има нужда да ги усеща като обикновени хора, с необикновени мечти, цели и воля. Точно по тази причина, ние, учениците от IX „в“ решихме чрез езика на театъра да разкажем за нашия Асен Златаров.“    В постановката участваха и ученици от VIII“в“, IX“б“, XI“д“.

„Усещането да играя в тази пиеса е необичайно, но приятно. Проф. Златаров е интересна личност и за мен също бе интересно да подготвя тази роля, за което особено много ми помогна нашия  режисьор и педагогически съветник Виолетта Найденова.“ – сподели пред медиите Стилян Папазов, превъплътил се в образа на Златаров.

В пиесата бяха включени демонстративни химически опити, подготвени с помощта на Ренета Райкова – класен ръководител на IX“в“ и учител по химия.

Театралната постановка бе представена пред учениците от 8-ми и 9-ти клас. Заедно с тях в залата бяха г-жа Долчинкова - старши експерт по природни науки и екология в РУО Велико Търново, г-жа Смилена Тодорова – директор на ПЕГ, както и поканените зам.-директори и учители.

 

НАЙ-ДОБРИТЕ ЧИТАТЕЛИ НА ГИМНАЗИЯТА ПОЛУЧИХА НАГРАДИ

На 25 февруари в Голяма зала на Община В. Търново директорът на училището Смилена Тодорова връчи грамоти на най-добрите читатели, въз основа на заеманите през годината книги от училищната библиотека. Инициативата е част от събитията, посветени на 60-годишнината на училището и 134 г. от рождението на Асен Златаров.

Награди получиха Александра Здравкова от VIII клас, Михаела Христова от IX клас, Ива Петрова от X и Саша Йонова  XIIклас.

За най-добър читател на Езикова гимназия бе наградена Вероника Калчева от 11 клас. “Четенето е нещо много важно в днешно време. Книгите променят живота на хората основно в положителна посока. Надявам се всички тези, които ще получат грамоти днес, да имат своите достойни последователи и   през следващата година грамотите да бъдат много повече”, призова от сцената г-жа Тодорова.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.