гр. Велико Търново
ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"

Училищен живот

Училищен живот

Чуждоезиково обучение

Училищен живот
Училищен живот

ЗА ВТОРИ ПЪТ УЧЕНИЦИ ОТ ЕГ УЧАСТВАТ В „ЗДРАВНА ВЪРТЕЛЕЖКА“

В проведената на 26.04.2016 г. в РЗИ - Велико Търново инициатива „Здравна въртележка”, участниците от ЕГ „Проф. д-р Ас. Златаров”, ПГЕ „А. С. Попов” ,  СОУ „Ем. Станев”, ПМГ „В. Друмев”, се доказаха като безспорни посланици на здравето.

В първата част учениците дискутираха по четири актуални теми, свързани със здравословното хранене: „Здравословно ли се хранят в училище българските ученици”, „За и против диетите”, „Веганство и вегетарианство” и „Колко вредни и опасни са храните, предлагани на пазара”, а във втората - всеки отбор представи атрактивна презентация, разширяваща знанията по темата здравословно хранене.

 Отборът на ЕГ „Проф. д-р Ас. Златаров” - Велико Търново изненада всички участници с почерпка от домашни здравословни бонбони.

Отборът на ЕГ от 11 д:

Станислава Атанасова

Мила Пенева

Теодора Иванова

Миглена Романова

ПЪРВИЯТ УЪРКШОП В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ

      YFU (Youth for Understanding) - „Младеж за разбирателство“ е независимо сдружение с нестопанска цел и е една от най-старите, големи и уважавани международни организации за междукултурен ученически обмен с представителства в повече от 50 страни по света. Над 17 години YFU - България приема ученици от пет континента и досега е сбъднала мечтата на близо 300 български ученици да учат и живеят в различни държави по света. Младежите, които са на възраст между 15 и 18 години трябва да се изправят пред предизвикателството самостоятелно да се грижат за себе си и да станат част от друга култура за една учебна година. По тази дългосрочна програма за културен обмен на YFU презвтория срок на учебната 2015/2016 г. в Езикова гимназия в ХІ „е“ се обучава Елизабет Карийо Замора от Мексико

      Проектът на YFU „Colored Glasses“/“Цветни очила“/ има за цел, чрез провеждани от доброволци уъркшопове, да предостави възможност на всички ученици да се докоснат до теми като толерантност и междукултурно обучение.

      На 25.04.2016 г. доброволците от YFU – Катрин, Паула и Елена - проведоха първия уъркшоп с ученици от нашата гимназията. Заедно, те интерактивно работиха по теми като предразсъдъци, толерантност и междукултурно разбирателство. Целта бе да мотивираме младите хора да опознаят чужди култури, да събудим любопитство им за нови и различни неща, да предложим на нашите участници различна гледна точка и да ги направим по-чувствителни към ценности като толерантност и възприемане. Работният език бе английски и това бе прекрасна възможност децата да упражнят свободно и чуждия език.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.