гр. Велико Търново
ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ

на учебната 2021/2022 година

 

Здраве, присъствена година и мъдрост по пътя на знанието изпратиха като послание ръководството и учителите в Профилираната езикова гимназия " Проф. д-р Асен Златаров". Гости на тържеството за първия ден на новата учебна година бяха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.

 "Добре дошли в голямото семейство на Златаровци. Ние, вашите учители ви посрещаме с отворени сърца, готови да ви дарим най-ценното, което притежаваме - знание и мъдрост", каза на осмокласниците директорът на училището Смилена Тодорова.

3-ма са новите учители:

Като носител на езика Давид Монтес ще преподава испански, Кремена Пенова ще води часове по биология и английски. В своето училище, но вече като учител по немски език от тази учебна година е Божена Томова.   Интересът към петте езика, които се преподават в гимназията и тази година е огромен. В различни комбинации учениците изучават английски, испански, немски, руски и френски.

Сред талисманите на випуска, който ще завърши след 5 години, са тризнаците Герасим, Антония и Анна и близначките Христиана и Рая. Герасим и Антония избраха като първи чужд език испански, а сестра им Анна и близначките - френски.

Огромни моркови, пълни с бонбони получиха осмокласниците. Зайците от петте паралелки дариха своите класни с букет и заедно влязоха в класните стаи.

 

 

 

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ

на учебната 2020/2021 година

Профилирана езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" посрещна учебната 2020/2021 г. с 665 възпитаници, от които 131 са новоприетите осмокласници.

На 15 септември 2020 г. на тържественото откриване присъстваха само осмокласниците. Беше представена кратка празнична програма. Сред официалните гости на празника беше председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.


Откриване на учебната година

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ

на учебната 2019/2020 година

Профилирана езикова гимназия посрещна учебната 2019-2020 г. с 682 възпитаници, от които 131 са новоприетите осмокласници.

На 16 септември 2019 г. беше представена празнична програма във възрожденски дух. Сред официалните гости на празника бяха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и старши експертът по чужд и майчин език в РУО Велико Търново Вера Петрова.

През новата учебна година се увеличава броят на бившите ученици на гимназията, които застават от другата страна на катедрата и започват работа като учители. Така вече 14 възпитаници на училището ще преподават материала на своите последователи, а за двама от тях това е и първият учебен ден като учители. Шест новоназначени учители шеговито бяха удостоени с почетен знак, който по традиция се връчва на осмокласниците.

Откриване на учебната година

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на учебната 2018/2019 година

17 септември 2018 година

Тържеството по случай откриването на Новата 2018/ 2019 учебна година премина под мотото "ЗЛАТАРОВЦИ - 60 ГОДИНИ ЗАЕДНО".
Официални гости на нашата гимназия бяха   г-н Венцислав Спирдонов - председател на Общинския съвет, г-н Генчо Карабаджаков - зам.кмет на гр. Велико Търново,  г-жа Мадлен Аврамова - член на Училищното настоятелство, г-жа Вера Петрова - експерт в РУО.
Някои от нашите талантливи ученици поздравиха съучениците си с песни, стихове, слова.
Дори успяхме да се преборим с "нашествието на морковите" като предприехме нова стратегия към учениците от 12 клас.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.