гр. Велико Търново

Празници в ПЕГ

Мартенски инициативи в гимназията

Мартенско дърво зарадва и изненада великотърновците и гостите на града в празничния ден! Стволът и клоните на стария явор пред Факултета по изобразително изкуство бяха украсени с ръчно изработени червено-бели символи по инициатива на Емилия Михтиева от „Студио Арт Фентъзи“.

По случай Баба Марта, г-жа Михтиева покани Ученическия съвет на гимназията да се включи в украсата на стъблото и клоните на дървото с мартеници, избродирани кърпи и традиционни български престилки. „Идеята е, украсявайки това дърво в центъра на града, да събудим българската традиция отново“ – мотивира тя децата.

По време на официалното представяне на Мартенското дърво, своя поздрав към минувачите отправиха първокласниците от ОУ „Патриарх Евтимий“. Те рецитираха мартенски стихотворения, а нашата Мила Николова от XI“е“ им разказа легендата за мартеницата.

Ученическият съвет украси и свое Мартенско дърво, което е също толкова шарено и внася настроение. В ранно утро  на първи март усмихнатите и приветливи  помощнички на Баба Марта закичиха с мартеници ученици, учители и служители в училището.

Празници в ПЕГ
Празници в ПЕГ

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК 16.02.2019 г.

ЗЛАТАРОВЦИ - 60 ГОДИНИ ЗАЕДНО!

На 15.02.2019 г. патронният празник на Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Велико Търново бе почетен с тържествен спектакъл под надслов "Златаровци - 60 години заедно!".

Можете да видите моменти от спектакъла и съпътстващите събития, свързани с патронния ни празник тук.
Празници в ПЕГ

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК 16.02.2018 г.

На 16.02.2018 г. се проведе тържество по случай патронния празник на Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Велико Търново.

Можете да видите моменти от тържеството и състезанията, свързани с патронния ни празник тук.

Коледа 2017 г.

Празници в ПЕГ

Младите артисти на Езикова гимназия подариха

театрален празник преди Коледа

В навечерието на Коледа младите актьори от театралната студия на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”- Велико Търново сътвориха празник, който ще остави ярък спомен в съзнанието на зрителите. В продължение на два дни бяха изиграни няколко представления на спектакъла „Коледата е възможна” благотворително. Директорът на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" при Община Велико Търново д-р Вачкова, управителите на центровете за настаняване от семеен тип,  г-жа Илиева и екипът на SOS Младежки домове в града изказаха искрена благодарност от името на своите възпитаници за театралния празничен подарък.

„Коледата е възможна” е атрактивен музикален спектакъл за Снежната кралица, за откраднатото време и за Дядо Коледа, без когото Коледата е невъзможна... Представлението е едно очарователно намигване към всички малки и вече пораснали деца. Неусетно публиката става активен участник в цветния празник, наречен „Коледата е възможна”. Сценарият и постановката са дело на преподавателя по БЕЛ Маргарита Маринова, режисурата е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Йоанна Йорданова, Христо Камбушев, Иоан-Парашкев Петров, Маги Станова, Мария Иванова, Сияна-Мария Петрова,Бояна Узунова,Божидара Кънчева,Силвия Минкова,Михаела Симитчийска,Преслава Бояджиева, Славена Първанова, Александра Копаранова и Никита Рачева.

В театралния празник взеха участие деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип, SOS Младежки домове и ученици от Езикова гимназия.

Празници в ПЕГ
Празници в ПЕГ
Празници в ПЕГ

2017 г. - 58 години ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"

2016 г. - 57 години ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"

2014 година - 55 години Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"

Празници в ПЕГ
      


     Нашият патрон - 
проф. д-р Асен Златаров
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg