гр. Велико Търново

Актуална информация

Актуална информация
Актуална информация
Актуална информация

Ученици, наградени с почетна грамота „Асен Златаров“:

Актуална информация
Актуална информация
Актуална информация

ДЗИ 2020

Дванадесетокласниците ни получиха 124 отлични оценки на матурите

В началото на учебната година бъдещите 143 абитуриенти определят  себе си като „Випуск 2020 – отвъд различията“, без да подозират за необичайния й край. Но обичайни и очаквани са резултатите: на ДЗИ по български език и литература – среден успех Много добър (5.23) и 60 отлични оценки.

На втората  матура са получени 64 отлични оценки. Английският език е предпочетен от най-много зрелостници. Средният успех е Много добър (5.45), постигнат от 50 явили се; 29 отлични оценки ;  4 пълни шестици : Боряна Боянова, Веселин Врачовски, Мария Христова и Никола Патев.

Най-висок е средният успех от матурата по испански език – Отличен (5.67), което не е изненада : тази година на националния кръг на олимпиадата по испански език са класирани 20 ученици, четирима от които – зрелостници.

Много добро е представянето на матурата по немски език : 15 отлични оценки, от които Ивета Иванова е постигнала Отличен (6.00). 20  ученици ще получат своите немски езикови дипломи (DSD-II) : от 20 явили се на изпитите през ноември и декември 2019 г. 15 зрелостници са покрили ниво С1 и 5 – ниво В2.

Много добър е успехът и по руски език, който се изучава в училището само като втори чужд език:  една отлична оценка от двама явили се.

Освен по чуждите езици, в които Езикова гимназия е профилирана, дванадесетокласниците  са показали  много добри резултати и по непрофилираните дисциплини: отличните оценки по история и цивилизация  са 4; по философия – 3; по биология и здравно образование – 3, от които Ивет Кундевска е с Отличен (6.00).

Резултатите в края на учебната година напълно оправдаха девизите на шестте паралелки златаровци : „Високо устремени“, „Непредсказуеми, но успешни“, „Съмняващи се в смисъла“, „Дръзки и красиви“, „Отдадени на мечтите си“, „Креативни без граници“ .

Актуална информация
Актуална информация
Актуална информация
Актуална информация
Актуална информация

Награда на испанския конкурс „Детски приказки без граници“

 

Ивена Чавдарова Ченова, ученичка от 9-д клас, написа приказка „Принцесата и мишката“. През месец март 2020 г. тя е сред избраните в испански конкурс „Детски приказки без граници“, който се проведе в Билбао, Испания.

Ученичката е отличена и наградена сред испаноговорящите участници, които са много по-големи от нея, на възраст от 30 до 60 години.

Приказката й ще бъде публикувана в детска книжка! Желаем на Ивена бъдещи творчески успехи!

 

- - - - - - - - - - -

Второ място на Международния конкурс за творческо писане на испански език (2020 г.)

La epidemia como guarida de motivación („Епидемията като убежище на въображението“) - с този текст Йолита Банова от 8д клас на ПЕГ "Проф. д-р Ас. Златаров", В. Търново, спечели второ място на Международния конкурс за творческо писане на испански език.   Истинско постижение, след само 5-6 месеца изучаване на езика. Поздравления,  FELICIDADES , Йолита!

Дано нейният успех вдъхнови останалите ни ученици за участия в конкурси и други предизвикателства - успехът е възможен!

Актуална информация

УСПЕХИ НА УЧЕНИЦИТЕ, ИЗУЧАВАЩИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Областен кръг на Олимпиадата по английски език

И тази година ученици от английските паралелки в  ПЕГ“ Проф. д-р. Асен Златаров“ се явиха на едно от най-трудните езикови състезания – Олимпиадата по английски език. Те достойно представиха своето училище, постигайки резултати от над 85 точки. За четвърта поредна година ученичката от 11-А клас, Валентина Блажева, показа забележителните си езикови умения и знания и се класира за Националния кръг на Олимпиадата, който трябваше да се проведе в гр. Бургас. Оставаме с надеждата, че това ще се случи и пожелаваме успех на Валя!

 

СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ

За седма поредна година в нашето училище се проведе състезанието по Творческо писане на английски език. През месец декември 2019 г. тридесет и пет ученици от Профилирана езикова гимназия взеха участие в него и демонстрираха своята умения и креативност в писането върху разнообразни теми като: There are no passengers on Spaceship Earth. We are all crew.; Of all the things I’ve lost I miss my mind the most.; I lie to myself all the time. But I never believe me.; Emotional baggage must now be checked-in at the airport; My brilliant friend – English.

Всички участници получиха грамоти за успешното си представяне. Не веднъж възпитаниците на нашата гимназия са показвали отлично творческо представяне и назад в годините с участието си  в националния кръг на състезанието са се отличили Даниела Кирилова, Виктория Добрева,  Надежда Садинова, Племен Марков, Траяна Владимирова и др.

Желаем на всички участници дръзновение и успешни бъдещи изяви!

 

СЪСТЕЗАНИЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО „Longman

 

За седма поредна година през месец януари 2020 се проведе вътрешноучилищният кръг на състезанието по английски език – Longman Competition. Традиционно на него се явиха много наши ученици, които се състезаваха в категорията GeneralLevel 1, 2, 3, 4. Отлично се представиха 14 от участниците и получиха право да се явят на националния кръг на състезанието, който надяваме се, ще бъде организиран и проведен по-късно тази година.

Актуална информация

ОТНОВО ВПЕЧАТЛЯВАЩ УСПЕХ НА УЧЕНИЦИТЕ, ИЗУЧАВАЩИ ИСПАНСКИ ЕЗИК

 

Учебната 2019-2020   се оказа онзи отрязък от пътя на учениците от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, изучаващи испански като първи чужд език, който ни позволи да покажем и докажем изключителното им ниво в национален мащаб.

На общинския кръг на Националната олимпиада по испански език се явиха 60 от общо 125 ученици от 8 до 12 клас. Факт, който е доказателство за това, че интересът и любовта, които ги довеждат до паралелките с изучаване на испански език, не са мимолетни, а се опазват, развиват и задълбочават през всичките години на тяхното обучение. Особено вълнение поражда масовото участие на 8 д клас – 24 от общо 26 ученици.

За областен кръг се класираха 46, а за национален кръг – общо 20 (7 от 8-д, 1 от 9-д, 5 от 10-е, 2 от 11-е и 4 от 12-е клас с резултати между 97 и 90 от 100 точки. Уважение и признание за всички тях: за Ина, Петя, Магдалена Б., Лили, Стефани, Стафос, Никол и Тихомир от 8-д клас; за Ивена от 9-д клас; за Пламена, Виктория В., Лора, Александра Мл., Мария-Елисавет (Нели) от 10-е клас, за Никол и Елеонора от 11-е клас и за "големите" Ренета, Мила, Йоана и Йордан от 12-е клас!!!

Актуална информация

Нови успехи на учениците, изучаващи немски език

Както всяка година досега, така и за 2019-2020 г. ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ има
ученици, класирани за Национален кръг на Националната олимпиада по немски език, организирана от МОН. Това са Ванеса Мария Мюл от 9 клас, Есин Еджевит – 10 клас и Ивета Иванова от 12 клас. Представянето на трите момичета беше изключително
убедително, въпреки високото езиково ниво на материалите.

 

В края на ноември и началото на декември 2019 г. в Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ се проведе писменият и устен DSD-изпит, в който взеха участие 20 ученици от  ХІІ клас.
Резултатите са изключително добри. Всичките 20 явили се ученици получават Немски езикови дипломи : 15 - на ниво С1 и 5 – В2. Изграденият в годините добър екип от учители и ученици отново доказа себе си!

 

Актуална информация

Бояна Узунова от ХІІ-В клас спечели

І място на конкурс за поезия в чест на П. Яворов

 

За единадесета поредна година се проведе инициираният от къща- музей „Пейо К. Яворов” – гр. Чирпан Национален конкурс за поезия „...и мисля аз, че ти си Тя“. Организатори на конкурса са Община Чирпан, къща музей „Пейо К. Яворов“   Чирпан и фондация “Яворов”.

В конкурса право на участие имаха ученици от VІІІ до ХІІ клас от цялата страна със стихотворения на любовна тема. Тази година в него се включиха 58 участници със 108 творби.

Жури в състав: председател Ина Иванова и членове Йорданка Белева и Златина Колева разгледа творбите на участниците и определи І място за Бояна Веселинова Узунова – ученичка от ХІІ-В клас от Профилирана езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”- гр. Велико Търново. Отличени бяха стихотворенията “Когато вече си мое, цвете, или за да те направя свое” и „Паметта е стена и отглежда макове”.

Желаем здраве и много нови творчески успехи на младата поетеса.

Актуална информация

ДОБРИ  НОВИНИ!

В условията на пандемия и карантина дойде и една чудесна новина. В навечерието  на  Международния ден на Франкофонията, 20 март, пет ученички от ПЕГ „Проф. д-р Ас. Златаров“ са допуснати до финалния кръг на националната олимпиада по френски език. Това са Даница Христова и Никол Йорданова от 9-г клас, Сузана  Стефанова от 10-д клас , Мария Кечева и Анастасия Кечева от 11-д клас, които показаха отлично владеене на  френския език.

Международния ден на Франкофонията  е празник на френския език и култура, но и празник на ценностите мир, демокрация, права на човека, толерантност, солидарност, езиково и културно разнообразие. Ценности и добродетели от които се нуждаем винаги, не само в дни на изпитание.

Мили момичета, благодарим ви за добрата новина, от която наистина всички ние се нуждаем в този труден момент.

Бъдете здрави и смели в реализирането на вашите проекти!

Актуална информация

Учениците

от Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“

се завърнаха с награда

от XXI издание на Националния междуучилищен конкурс за театър на испански език

 

За поредна година конкурсът се проведе в гр. София, театър НАТФИЗ. Тази година той се състоя на 21-22 февруари 2020 г.  

Нашето училище всяка година участва в конкурса, за което разчитаме за мотивирани, сериозни, знаещи и артистични ученици. И тази година желаещите бяха много повече от необходимия брой, който се изисква от организаторите на конкурса. Взеха участие ученици от IX д , X е и XI е клас. (Малинче – Гергана Стоянова XI e, Ернан Кортес – Никола Михайлов X e, Алварадо – Елисавет Конидари XI e, Бернал Диаз – Виктория Васкова Х е, Кецалкоатл – Виктория Минчева Х е, Моктесума – Габриела Иванова XI e; индианки – Стефани Георгиева Х е и Антоанета Стефанова IX д; хореограф – Леонора Петкова IX д; светлини и озвучаване – Ивена Ченова IX д и Ивияна Стойчева IX д).

Учениците представиха пиесата „Бели церемонии” на мексиканския писател Карлос Фуентес, текст и адаптация Даниел Алонсо. В пиесата се разказва за срещата през 1519 г. между испанския завоевател Ернан Кортес и ацтекския владетел Моктесума. Фаталната развръзка не би била възможна без участието на една индианска робиня Малинче, която се освобождава и става преводач на двете страни, участващи във войната. Пиесата разказва за смесването на раси, унищожаването на народи и селища, където се преплитат фантастични и религиозни моменти като пророчеството на Кецалкоатл, който ацтеките оприличили на Ернан Кортес.

Започнаха репетиции, към които учениците се отнасяха изключително отговорно през месец октомври 2019 година.

Усилията на учениците и на техния учител и ръководител не останаха незабелязани и неоценени на конкурса. Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ е сред първите пет отличени и наградени училища измежду шестнадесет гимназии в страната. Наградата, която получиха, е за „Най-добро сценично облекло”. Бяха силно аплодирани както на конкурса, така и на представлението, което изнесоха за великотърновската публика на 17.02.2020 г. в салона на читалище „Искра”.

Изказваме огромни благодарности на МДТ „Константин Кисимов” - гр. Велико Търново, които любезно ни предоставиха костюми. Също така и на читалище „Искра”, които за поредна година предоставиха сцена за представлението. 

Актуална информация

МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДИСКУСИЯ „ПИЯНИ ОТ ЛЮБОВ“

         Междуучилищна дискусия под надслов „Пияни от любов“ се проведе в Регионалната здравна инспекция. Инициативата е част от Национална антиспин кампания на Министерството на здравеопазването, посветена на Деня на влюбените и се организира от РЗИ, Община Велико Търново и Младежкия дом в старата столица.

 

         В срещата участваха ученици и преподаватели от четири  училища –  ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Емилиян Станев“, ПМГ „Васил Друмев“, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ .

Те представиха предварително подготвени проекти по темите: „ХИВ и СПИН – същност на заболяването“, „ХИВ И СПИН – профилактика“, „СПИН и популярни личности“ и „Пияни от любов“.

 

Публиката стана свидетел на задълбочени знания и атрактивни изпълнения. Участниците проявиха изключително старание и креативност при подготовката си.
         След представянето на проектите, учениците се включиха в забавни интерактивни игри и демонстрации.
         Всички  получиха грамоти, подаръци, валентинки и здравно-образователни материали.

 

В отбора на ПЕГ се включиха: Патрисия-Софи Борисова  Xб ,Глория Василева Xб, Есин Мехмедали Xв,  КатеринаПопова Xв и Кристина Николова  Xд.

Актуална информация

Театър на испански език

На 17 февруари 2020 г. на сцената на Читалище "Искра" - Велико Търново младите театрали от Групата за занимания по интереси „Театър на испански език“ при Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ - В. Търново с ръководител Даниел Алонсо Пикерас представиха премиерния си спектакъл „Белите церемонии“ от Карлос Фуентес (Carlos Fuentes, Ceremonias del alba). Групата работи по проект BG05M2OP001-2.011-0001, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014 - 2020 г.

 

Постановката е част от подготовката им за участие в ХХI Национален конкурс за училищни театри на испански език, който ще се проведе на 21-22 февруари 2020 г. в София.

Актуална информация

„Русский медвежонок” – 2019

„Русский медвежонок” е международно лингвистично състезание, което се провежда ежегодно и е организирано от Дружество с ограничена отговорност ( ООО „Слово” ) и Център за допълнително образование гр. Киров, Русия. В него се състезават учащи се от Русия, както и представители на повече от 100 държави. Въпросите са 30 и включват знания от областта на лингвостранознанието, езикознанието, литературата, изкуствата, спорта. Участниците са разпределени в 5 възрастови групи. Вариантите са два: по материали за руските училища, и за начинаещи изучаването на руски език чужденци.

На 14.11.2019 г. се проведе поредното състезание. В категорията „Малък задграничен регион” от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” онлайн се включиха трима ученици от X б и двама - от XI б. В рамките на 75 минути работиха по варианта за руските училища. Представянето им е повече от успешно. Единадесетокласниците завоюваха 2 челни места: Атанаска Узунова – I място; Пламена Балдахинова – II място; В тази възрастова група са участвали общо 498 чужденци.

Достойно се представиха и „русистите” от X б: Глория Георгиева зае I място, Виктория Йорданова – II, Пламен Кенаров – III място, като в тази възрастова група участниците – чужденци са 53206.

Наградените ученици получиха Сертификат за участието си и пожелания за бъдещи успешни изяви в областта на изучаването и усвояването на чуждите езици, защото овладяването на всеки чужд език е отворена врата към света!

Актуална информация

На 27 ноември 1919 г. е подписан Ньойския договор, бележещ края на участието на България в Първата световна война. Министър-председателят на България Александър Стамболийски получава договора като диктат, т. е. без право да го обсъжда и коментира. При завръщането му от Франция множество граждани го чакат на гара София. На въпроса „Г-н Стамболийски, какво стана в Париж?“ премиерът отговаря кратко : „Погребахме България!“.

Ученици от различни класове на Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ инициираха отбелязване на стогодишнината от трагичното събитие като се снимаха облечени в черно. Така те почетоха своите прадеди, паднали по полетата на Първата световна война.

Актуална информация
Актуална информация

Двама ученици от Езикова гимназия с отличия

 от Националния младежки конкурс

за поезия „Веселин Ханчев“- Стара Загора

 

Двама ученици от Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Велико Търново получиха отличия на тридесет и шестото издание на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” – Стара Загора. Дванайсетокласниците Бояна Узунова и Преслав Търпанов са членове на Литературно студио „Почерци”, създадено през 2016 г. от Северина Плачкова - учител по български език и литература. Стихотворенията на Бояна и Преслав впечатлиха авторитетното жури. Поетите Иво Рафаилов, Мария Донева и Васил Б. Видински в качеството си на жури връчиха наградите на всички отличени участници на тържествена галавечер, която се проведе на 1 ноември 2019 г. в Регионалния исторически музей. По традиция за всички участници в НМКП „Веселин Ханчев” се организира и поетическа работилница с участие на журито. Тази година тя се проведе на 2 ноември 2019 г. в къщата музей „Гео Милев“.

Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. Организира се от Библиотека "Родина" и къща музей "Гео Милев" и е част от културния календар на Община Стара Загора.

Актуална информация
Актуална информация

Сертификати

На 24 септември 2019 г. четири ученички от ХІ-Д клас получиха сертификатите си  за билингвално обучение на френски език. През месец май 2019 г. те защитиха свои разработки на френски език пред комисия с представител на Френския институт. Сертификатът се издава  от българското министерство на образованието и науката и от Френския институт в потвърждение на това, че са изучавали предмет(и) на френски език. Разработките на Мария Маринова, Силвия Минкова и Траяна Долчинкова са по история, а Мирослава Демирева е избрала интердисциплинарна тема по история и химия.

Актуална информация
Актуална информация

Сертификат за участие

в НАЙ-ГОЛЕМИЯ УРОК В СВЕТА

през 2018/2019 г.

Актуална информация
Актуална информация

Наши ученици, наградени  с грамоти от РУО - Велико Търново за участие в областния кръг на националните олимпиади по български език и математика

Регионалното управление на образованието – Велико Търново награди с грамоти ученици на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ за класиране на челни места в областния кръг на националните олимпиади по български език и математика.

В ІV възрастова група съответно на първо място и второ място по български език и литература са класирани две ученички, на които преподава г-жа Маргарита Маринова-Василева :  Любомира Нанева и Елисавет Конидари.

За отлично представяне в областния кръг на олимпиадата по български език и литература с грамота е наградена  Тоня Михнева, ученичка на г-жа Людмила Бяливанова.

Грамота за класиране на трето място в областния кръг на олимпиадата по математика получава Михаил Тодоров с преподавател г-жа Димка Панайотова, заместник-директор по учебната дейност.

Актуална информация
Актуална информация

Учениците от VІІІ-Г клас превърнаха раздаването на френските езикови дипломи DELF в незабравим франкофонски празник

 

На 20 юни 2019 г. в  Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” –  В. Търново се проведе официално тържество, на което десет възпитаници на училището получиха дипломи DELF, издадени от Министерството на националното образование на Франция.

Учениците от VІІІ-Г клас представиха богата музикално-артистична програма с водещи Димана Георгиева и Алек Трифонов. Те бяха многократно аплодирани от по-големите им съученици, родители, учители и гости. Чрез стиховете на френския поет Жак Превер Василена Чукоева, Елица Съйкова, Кристина Илиева, Катрин Данаилова, Мартина Богомилова, Александра Георгиева, Джанер Мехмедов, Йоана Дочева, Милка Александрова, Владимир Уилямс, Преслава Раднева и Селин Шекатова представиха сцени от училищния живот. Никол Христова, Стефани Хараламбиева, Натали Йорданова, Тодор Кундевски и Алек Трифонов зарадваха публиката с драматизации на баснята на Лафонтен „Лисицата и гарванът“, откъси от „Малкият принц“ на Сент-Екзюпери и  от „Скъперникът“ на Молиер.  Изпълнението на любими френски песни от Андрея Величкова и Калоян Колев, както и от целия клас развълнува силно публиката. Младите франкофони показаха завидни познания по история, география и култура на Франция като отговаряха на въпросите от викторината, подготвена от Даница Христова.

Френските езикови дипломи DELF бяха връчени от доц. д-р Веска Кирилова, ръководител катедра „Романистика“ към ВТУ „Св. Св.  Кирил и Методий“, в присъствието на Мадлен Аврамова, директор на „Алианс франсез“, ръководството на училището, родители и ученици.

Дипломите DELF са вход за всички най-известни университети във Франция и френскоговорящите  страни, а от миналата година и за много български висши учебни заведения. За да ги получат, учениците се явиха на писмен и устен изпит с четири компонента – слушане, четене, писмено и устно изразяване.

Актуална информация
Актуална информация

Наша ученичка се класира на призово място на

Национален конкурс за детска авторска приказка

„Ще ти разкажа приказка“

На 3 юни 2019 г. в залата на Българския културен център в София бяха връчени наградите на Национален детски конкурс за авторска приказка, проведен под егидата на Столична община. В него взеха участие 279 ученици от цялата страна в две възрастови групи. Творбите бяха оценявани от жури в състав: председател – Георги Константинов, писател и поет, главен редактор на сп. „Пламък“, член на Съюза на българските писатели; членове : Станислав Георгиев – старши експерт по български език и литература в РУО – София-град, Петя Йотова – поетеса, член на Съюза на българските писатели; Нели Горанова – главен експерт в Дирекция „Култура“, член на Съюза на българските писатели.

На второ място във възрастовата група за ученици на 13-15 години се класира Теодора Андонова от ІХ-В, която се представи с приказката „Принцесата и разбойникът“. Наградата й, грамота и таблет, бе връчена от г-н Станислав Георгиев.

Актуална информация
Актуална информация

Самоуправление

в Профилирана езикова гимназия

„Проф. д-р Асен Златаров“

3 ЮНИ 2019 г. – ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

 

Деловата игра „Ден на ученическото самоуправление“ е традиционна форма на участие на учениците от ПЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ в образователния процес и е форма на творческо взаимодействие между ученици, учители и служители в гимназията. Не говорим просто за игра, която цели забавление. Говорим за опит, добит с възпитателна цел. Основната идея е да се даде възможност младежите сами да организират учебния процес в училище и да бъдат част от управлението, което дава шанс за разгръщане на творческия потенциал на учениците, популяризация на професията на педагога.

130 ученици поеха властта в Езиковата гимназия, като се спази традицията на този ден те да заемат местата и да изпълняват задълженията на: директор, заместник-директор, педагогически съветник, библиотекар, технически изпълнител, охрана, хигиенист, работник в лавката.

Работният ден започна рано сутринта с официално предаване на властта. Младите хора поеха отговорностите за управлението на училището и целия учебен процес. Младите учители през целия ден изнасяха уроци по различни предмети.

Единадесетокласничката Траяна Долчинкова седна в директорския стол и за няколко часа поработи редом с директорката Смилена Тодорова. Те проведоха съвещания с дубльори класни ръководители и със заместник-директорите.

Мила Николова, Екатерина Спасичкова и Йоана Дървеняшка от 11 клас поеха отговорностите на зам.-директори по учебната дейност. За връзките с медиите бяха ангажирани Пресиян Кашев и Мирела Ангелова, а с отговорностите на педагогическия съветник успешно се справяше Силвия Минкова. Владимира Банкова и Ивана Боболова от X“е“ избраха да обслужват посетителите на училищната лавка. Библиотеката е любимо място на Ива Петрова от X “а” клас. Именно затова тя избра да прекара Деня на самоуправлението сред книгите.

Канцеларията бе поверена на Рая Здравкова - X „б“. Разбира се, че училището не остана и без хигиенисти. Ученици заместиха дори чичо Сашо и чичо Пешо от поддръжката. В голямото междучасие в двора, всеки можеше да изиграе любимото си хоро.

Денят беше изпълнен с положителни емоции, които не позволиха на напрежението и умората да се отразят на работата.

Актуална информация
Актуална информация
Актуална информация

Стипендии за XI Младежки международен форум за Световно културно наследство

От 27 до 31 май 2019 г. Леонора Петкова и Ивена Ченова  от VІІІ-Д клас на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“  участваха в Единайсетия младежки международен форум за Световно културно наследство. Под ръководството на г-жа Снежина Стефанова  те се представиха с видеопрезентация на тема ‘’Велико Търново - столица на Второто българско царство”.

Форумът беше проведен в Мадрид и Сантяго де Компостела. Участници в събитието бяха представители на Великобритания, Китай, Тунис, Узбекистан, Парагвай, Екваториална Гвинея и др. България не е имала свои пратеници от 2005 г., а тази година нашите ученички са единствените представители на страната ни. Българският посланик в Испания уважи форума с присъствието си.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg